Dodržujte pitný režim


Co se týče pitného režimu, rozhodně nelze postupovat u všech stejně. Každý má jiné tělo a jiné potřeby, a tak si každý musí vypozorovat sám, jaké množství tekutin by každý den měl vypít. Někdo potřebuje vypít 2 l vody, někdo 3. Je potřeba rozlišovat pitný režim během zimy a během léta, protože ve vysokých teplotách se spotřeba vody zvyšuje. Myslete také na to, že pokud budete pít slazené nápoje, kávu a čaje, budete muset vypít o to víc vody, protože tyto nápoje odvodňují.

ovocný čaj

Pokud člověk dlouhodobě nepije dostatek vody, dostaví se dehydratace organismu. V krajním případě mohou dokonce začít selhávat životně důležité orgány. Proto je lepší pravidelně pít, a je nutné k tomu vést i svoje dětí. U malých dětí je opravdu obtížné sledovat kolik toho přes den vypijí, ale je dobré nechat jim k dispozici vodu tak aby měly děti vždycky na očích. To je může motivovat k tomu aby pily samy. Můžete je motivovat třeba jejich oblíbenou skleničkou s obrázkem z pohádky, anebo jim můžete uvařit ovocný čaj. Čaj většinou děti pijí snáz než obyčejnou vodu.

Na trhu je velké množství ovocných čajů, ale ne všechny jsou bez přidaného cukru. Pokud chcete podávat dětem čaj, určitě se vyhněte slazeným nápojům, které nejsou vhodné ani pro dospělé, natož pro děti. Ovocné čaje bývají sladké samy o sobě z důvodu že obsahují ovocné složky. V každém případě, pokud chcete pít vy i vaše děti ovocný čaj, nejlepší je koupit čaj sypaný. Sypané čaje jsou daleko kvalitnější a lahodnější, takže vás potěší nejen svou chutí ale i vůní.

ovocný čaj

Na našem e-shopu najdete desítky druhů různých čajů. Ať už hledáte ovocný čaj nebo nějaké bylinky, rozhodně je najdete u nás. Specializujeme se na dodávání nejkvalitnějších čajů, takže potěšíme každého kdo si chce dát dobrý čaj. Kromě čajů u nás najdete stejně kvalitní kávu, a pokud už přemýšlíte nad vánočními dárky, můžete svým blízkým koupit i dárkový poukaz.